среда, 20 июня 2012 г.

Soft-uri educaționale

        Soft-ul educaţional rezultă dintr -un laborios proces de proiectare care are trei mari etape:

1.stabilirea temei;
2.proiectare pedagogică;
3.realizare informatică.
 
 Elevul primeşte secvenţe, care pot fi momente de lecţie (soft-uri educaţionale de diverse tipuri), teste, unde el poate accesa informaţii (biblioteci, Internet), poate primi nota sau poate lualegătura cu alţi elevi care lucrează în acelaşi mediu. Profesorul care are la dispoziţie o platformă de învăţare îşi alege momente de lecţie pe teme din programă, dar poate, la rândul lui, să îşi creeze fragmente în funcţie de feedbackul primit de la un anume grup de elevi sau în funcţie de strategia pe care şi-o propune. Marele avantaj este posibilitatea de a primi feedback de la toţi elevii clasei, care pot lucra independent, pe nivele de pregătire sau pe clase de abilităţi, actul educaţional poate fi modelat direct pe grupulcu care se lucrează, flexibilitatea şi adaptabilitatea conţinuturilor educaţionale fiind condiţii aleîmbunătăţirii rezultatelor învăţării.
     
      Soft-urile educaţionale trebuie să reprezinte o provocare din punct de vedere cognitiv, să fie atractive, să motiveze utilizatorii şi să-i transforme în participanţi activi la propriul proces de învăţare.

       Firma PHYSICON, din Rusia, este specializată în producerea de soft educaţional. Softurile educaţionale produse de această firmă sunt folosite în activitatea de predare-învăţare a fizicii din Franţa, S.U.A., Germania, România. Produsele acestei firme le puteţi găsi aici: http://www.physicon.ru.

          Geometria 3.0 este un soft educațional care ar putea fi utilizat la studierea geometriei. Acest program include 3 caracteristici de bază: interactivitate, investigare și cercetare.
          Deasemenea un soft educaţional util în predarea matematicii în instituții de învățămînt superior, cît și în licee și în gimnazii este GeoGebra. O puteţi accesa pe adresa: https://sites.google.com/site/biblkompmodelej/geogebra-onlajn

          Cunoaşterea mediului devine o călătorie educativă prin natura, presărată cu jocuri şi provoăari incitante menite să îi ajute pe mici exploratori să înveţe mai uşor.



        Soft-ul următor ar încuraja elevii să participe în derularea momentelor didactice ale lecţiei de biologie.

Комментариев нет:

Отправить комментарий